OKK Sloboda Ligu 6 otvorila porazom u Sarajevu

Košarkaši Sparsa su pobjedom nad OKK Slobodom od 84:82 na Ilidži započeli takmičenje u Ligi 6, odnosno Ligi za prvaka Bosne i Hercegovine.

Vodio je Spars kroz cijeli meč na Ilidži, ali vidjeli smo dosta dramatičan rasplet, pošto su Tuzlaci sve vrijeme držali priključak i prijetili preokretom.

Poveo je Spars nakon prvih deset minuta igre sa 28:19, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću od 10 poena za sarajevski tim (46:36).

OKK Sloboda puno bolje ulazi u drugo poluvrijeme i brzo topi prednost tima Srđana Stanića. Vidjeli smo dramu u finišu, pošto na pola minute do kraja trojkom Harisa Delalića Sloboda dolazi na -3 (84:81).

Potom je Staniću suđena tehnička te je Spars izgubio napad. Đorđe Lelić s linije slobodnih bacanja smanjuje na 84:82. Arijan Lakić potom promašuje dva slobodna bacanja za domaće, ali Tuzlaci su preko Alikadića imali šut za pobjedu, ali on nije pogodio, te su se na kraju radovali Sparsi.

Završilo je 84:82, a prvo ime susreta bio je Jakov Mustapić, koji je ubacio 23 poena, dok je Nedim Buza ubilježio 17 koševa.

Kod OKK Slobode je 17 ubačaja imao Adi Alikadić, a po 16 Haris Delalić i Ibrahim Durmo. (sc)