Petrović će protiv Mladosti u rosteru imati šest juniora

Nogometaši tuzlanske Slobode u “relaksirajućoj“ utakmici protiv Mladosti iz Doboj Kaknja imat će u rosteru šest juniora, najavio je šef stručnog štaba Slavko Petrović, na današnjoj konferenciji za novinare. Na oproštaju od domaćih navijača Petrović svakako želi pobjedu, ali i da još jednom testira mlade igrače i pruži im priliku za veću minutažu nego što su imali do sada.

– Došli smo do zadnje domaće utakmice u prvenstvu. Osigurali smo opstanak, tako da igrači ne moraju pod velikim pritiskom igrati. Od šest juniora neki će početi utakmicu, a neki će ući s klupe, vidjet ćemo. Želimo da i mi i oni znamo na čemu smo za narednu sezonu – naglasio je Petrović.

Za ekipu Mladosti rekao je da je zaslužila biti među šest ekipa u državi, te da će na Tušnju sigurno pokušati osigurati sedmo mjesto, ali to želi i Sloboda. Tuzlacima su potrebne obje pobjede do kraja, ali plasman ovisi i od drugih rezultata. Što se igračkog kadra tiče, ni ovoga puta Petrović ne može da računa na sve nogometaše.

– Husić i Smajić ne mogu igrati zbog žutih kartona, dok Terzić zbog povrede lista nije trenirao cijelu sedmicu i neće igrati. Već dugo je na terapijama Mehmedagić. Očekujem da će mladi igrači igrati rasterećeno, jer nemaju imperativ rezultata – zaključio je “coach“ Tuzlaka.

U pobjedu protiv Mladosti vjeruje i iskusni Amer Bekić. Nije bio baš rječit, ali je obećao da će Sloboda ići na pobjedu, te da će pokušati dobiti obje utakmice koje im predstoje. Rekao je da postoji želja da i u narednoj sezoni nosi dres kluba s Tušnja. – Ja sam dijete Slobode i imam želju da ostanem. Razgovarat ću s ljudima iz uprave o tome – rekao je Bekić.