Petrović: Momci su odradili jako teške pripreme, koje su za većinu igrača bile na granici izdržljivosti

Fudbaleri Slobode danas su pobjedom protiv FK Aktobe iz Kazahstana okončali pripreme u Turskoj koje su prema riječima šefa stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Slavka Petrović bili uspješne. Sloboda je danas pobijedila Aktobe golovima Osmanagića i Bekića, a šef stručnog štaba Slavko Petrović ističe da su igrači utakmicu odradili maksimalno korektno.

-Sigurno da mogu biti zadovoljan pristupom svih igrača kompletno, ne samo na današnjoj utakmici nego na kompletnim pripremama. Dosta igrača je poprimilo tog pobjedničkog mentaliteta. Sigurno nismo plakali ni kad smo izgubili utakmicu prije par dana, a nećemo se ni danas radovati previše. Igrači su sve utakmice odradili maksimalno korektno, uključujući ovu danas protiv jedne izuzetno dobre ekipe iz Kazahstana, Aktobe koja danas protiv nas u suštini nije imala nijednu pravu šansu. Pored dva postignuta gola, mi smo dva puta pogađali prečku, imali smo šut sa dva metra koji je blokiran i još neke tri ili četiri šanse, tako da možemo reći da naša završnica nije bila na nekom zavidnom nivou, kazao je Petrović za Fksloboda.ba

Petrović je istakao da su igrači imali jako zahtjevne pripreme koje su za pojedine igrače bile na ivici izdržljivosti, ali da je u konačnici zadovoljan napravljenim poslom. -Momci su odradili jako teške pripreme, koje su za većinu igrača bile na granici izdržljivosti. Što se tiče presinga ,trke, borbe, fudbalske linije pod takvim uslovima gdje su igrači, što se kaže kleknuli, ja moram biti zadovoljan. Ja sam njima rekao da će povratak iz Turske teško da padne, jer tada su na dnu provalije. Svi igrači su pokazali su karakter. Kada organizam ne želi ono što ti želiš, onda je bitno pokazati karakter, a moji su to igrčai pokazali i ja sam zadovoljan onim što su pokazali na ovim pripremama, kaže Slavko Petrović.

Sloboda je u Antaliji odigrala tri pripremne utakmice u kojima je primila dva gola koja su rezultat velikih grešaka u odbrani crveno-crnih. -Sigurno ćemo i ovu utakmicu analizirati i ukazati na greške. Mi smo tokom priprema u ove tri utakmice primili dva gola, oba iz penala poslije kardinalnih grešaka mladih igrača. Meni je drago da su te greške napravili mladi igrači, jer to je za njih sticanje iskustva jer ako iskusan igrač napravi takvu grešku, onda to nije dobro. Ja moram istaći da su mladi igrači jako marljivo radili i te greške njihovu karijeru poboljšavaju i ja u ovom trenutku stvarno nemam ništa negativno reći, govori Petrović te dodaje da se Sloboda sutra vraća u Tuzlu gdje igrače odmah po povratku očekuje trening.

-Mi se sutra vraćamo u Tuzlu i odmah ćemo odraditi trening nakon čega će igrači dobiti slobodan dan. Oni nisu dobili slobodan dan, još otkako su počele pripreme, a to je skoro mjesec dana. Dakle. dobit će dva dana slobodno, a u četvrtak nastavljamo rad, jer zaista su na granici i treba da se osvježe i odmore kako bi ušli u te zadnje dane gdje treba dobijemo još malo eksplozivnosti i brzine, da spremni dočekamo početak prvenstva, govori šef struke FK “Sloboda” Tuzla. Prije zvaničnog početka prvenstva izabranici Slavka Petrovića imat će još jednu provjeru na Tušnju, kada će odigrati generalku protiv FK “Zvijezda” Gradačac.

Utakmica je na programu u subotu, 10. februara 2018. godine s početkom u 13 sati. -Zvijezda iz Gradačca je sigurno jedna ekipa koja je na čelu 1. lige FBiH i koja se bori za ulazak. To je ekipa koja ima jako dobar kvalitet. Mi smo vidjeli i protiv ekipe Sloge iz Simin Hana da je bilo potrebno dosta volje i želje da se ta utakmica pozitivno riješi i tako će biti i sa ovom utakmicom. Ja se nadam da će se snijeg otopiti i da nećemo imati te probleme i da jednostavno kroz tu generalku uđemo u zadnju nedjelju pred početak prvenstva, zaključio je Petrović. Utakmica protiv FK “Zvijezda” Gradačac je na programu u subotu, 10. februara 2018. godine s početkom u 13 sati.