Petrović pred Borac: Ispred nas je teška utakmica i neugodan protivnik

U prostorijama FK “Sloboda” Tuzla na stadionu Tušanj danas je održana konferencija za medije povodom utakmice V kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak u kojem će crveno-crni u subotu dočekati FK Borac iz Banja Luke. Prisutnim se obratio šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla koji je u tokom uvodnog obraćanja istakao da će Sloboda u kratkom vremenskom razmaku odigrati čak tri utakmice. 

-Pa meni ovo malo liči na brzopotezni šah, jer samo što smo se vratili sa puta i što smo izašli iz autobusa već nas očekuje sljedeća utakmica i sigurno teška utakmica. To će za nas biti treća uzastopna utakmica u sedam dana, a svi koji su se bavili sportom znaju da odigrati tri utakmice u sedam dana košta strahovito mnogo snage. Mi smo pokušali kroz jedan regenerativni trening, da se malo osvježimo tako da se nadam će moji igrači u ovaj meč protiv Borca ući dovoljno svježi, jer nas očekuje protivnik koji je u proteklim danima “odmarao”. Ekipa nakon zimske pauze je pokazala da je dobila jedno novo lice i kroz veliku borbenost i trku, nisu ni tokom jedne utakmice zakazali i to je ono što daje nadu nama svima da ćemo izaći iz ove paklene serije, koja nas očekuje kroz pet utakmica u dvije sedmice, izaći sa dovoljno osvojenih bodova i obezbjediti finale kupa, izjavio je Petrović na konferenciji za medije.

Šef struke crveno-crnih dotakao se sutrašnjeg protivnika rekavši da je to jedna neugodna ekipa.

-Što se tiče ekipe Borca vidjeli smo na prošloj utakmici da je to jedna vrlo neugodna ekipa i nadam se da ćemo ovog puta imati malo više sreće i da nećemo dopustiti protivniku da postigne gol kao što se desilo u našoj protekloj utakmici, rekao je Petrović.

-Što se tiče naše ekipe, sigurno je da tri igrača neće igrati, a to su Terzić koji ima treći žuti karton, a zatim Osmanagić i Bekić koji se ozlijedio protiv Željezničara. Dakle njih trojica sigurno neće nastupati te nam ostaje da vidimo ko će njih mijenjati jer nismo u situaciji da sada promijenimo četiri ili pet igrača da osvježimo ekipu, jer nemamo toliko kvalitetno širok roster igrača da promijenimo pola ekipe bez ikakvih problema tako da će u suštini isti igrači nastupati. Pokušat ćemo osvojiti sva tri boda koja su nam u ovom trenutku, možda i prelomna i time jako bitna, rekao je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla.

Prisutnim novinarima obratio se i Azir Muminović, mladi golman Slobode koji je istakao da njega i suigrače očekuje teška utakmica na Tušnju.

Sigurno da nas sutra očekuje teška utakmica, ali mislim da smo pokazali da možemo nositi sa svim protivnicima kao što smo to dokazali protiv Željezničara na Grbavici. Imamo dobar kontinuitet i ja se nadam da ćemo nastaviti sa dobrim igrama koji ćemo ostaviti tri boda ovdje u Tuzli, rekao je Muminović te pozvao navijače da u što većem broju sutra dođu na Tušanj i podrže Slobodu.

Inače, utakmica V kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak između Slobode i Borce igra se u subotu, na stadionu Tušanj sa početkom u 16:30 sati. Ulaz za žene i djecu je besplatan, dok se redovne ulaznice mogu kupiti po cijeni od 7 KM. Kapije stadiona Tušanj otvaraju se od 15:30 sati.

E.R.