Poslije divovske borbe odbojkašice Slobode poražene u Goraždu, ali se vraćaju s bodom!

Sjajna odbojka viđena je u susretu Goražde – Sloboda, u okviru 1. kola Premijer lige BiH za odbojkašice.

Domaće gračice slavile su s 3:2, ali je veliki bod pripao i Tuzlankama koje su nastupile s mladom, ali očito perspektivnom ekipom.

Sloboda je povela u prvom setu nakon dosta rezultatskih promjena. Kod 24:24 igračice trenera Armina Derviševića osvojile su dva poena i povele 0:1.

Gotovo identična igra viđena je u drugom setu. S tom razlikom što je u “tijesnoj završnici” slavila domaća ekipa – 25:23.

U trećem su Goraždanke diktirale tempo, odmicale su poen po poen, da bi stekle prednost od 18:13. Gošće su potom zaigrale izvrsno. Ne samo da su anulirale prednost “djevojaka sa Drine”, nego su i povele 20:21. No, slaba igra na mreži u narednih pet poena donijela je prednost domaćim igračicama koje su set okončale sa 25:22.

Četvrti set je bez sumnje bio najljepši dio ove utakmice. Toliko borbenosti, lijepih i “dugih” poena, da je bilo uživanje pratiti tok susreta. Ovdje su tempo diktirale tuzlanske “lastavice”. Poslije 6:6, povele su 9:12, potom 17:22, a onda došle do set lopte (18:24).

I tada se rasplamsala divovska borba, svaki poen trajao je, činilo se, vječnost. Goraždanke, očito s više snage, smanjile su prednost na 23:24, ali je onda iskusna Selma Mulahalilović spriječila gubitak seta – izjednačenje 2:2!

U petom, domaće su zadržale snage i koncentraciju koliko je trebalo, pa su slavile 15:7 i ukupno 3:2.

Obje ekipe zaslužuju čestitke za borbenost i lijepu odbojku, a komplimenti posebno idu podmlađenom sastavu Slobode, sa velikim brojem igračica koje su prije dvije godine osvojile titulu juniorskih prvakinja BiH. Najava lijepe budućnosti tuzlanske ženske odbojke!