Prijateljstvo koje traje: Odigrana utakmica veterana Slobode i dubrovačkog GOŠK-a

Na pomoćnom terenu stadiona Tušanj danas je odigrana Međunarodna prijateljska utakmica između veterana FK Sloboda Tuzla i NK GOŠK Dubrovnik. Bila je ovo prilika da se obnovi dugogodišnje prijateljstvo dva sportska kolektiva, ali i da se prisjeti fudbalskih majstorija koje su krasile igru ovih velikana. 

Prije samog početka utakmice na Tušnju, delegacije su razmijenile simbolične poklone u znaku poštovanja i njegovanja prijateljstva koje traje godinama.

Utakmicu su nešto bolje otvorili veterani Slobode koji su u vodstvo došli nakon 9. minuta igre sjajnim golom Mešanovića koji pogađa mrežu golmana Vlaha za vodstvo rezultatom 1:0.

Fudbaleri u Crveno-crnim dresovima udvostručili su vodstvo u 20. minuti utakmice zahvaljujući nespretnoj reakciji Maslaća koji pogađa vlastitu mrežu.

Do kraja prvog dijela utakmice nije bilo golova pa se na predah otišlo pri rezultatu 2:0 za Slobodu.

U drugom poluvremenu padaju još tri gola, ali dolazi do potpunog preokreta u rezultatskom smislu. Gosti iz Dubrovnika uspjeli su u potpunosti preokrenuti rezultat golovima Mihaljevića i Brakovića. Mihaljević je smanjio na 1:2, a nešto kasnije Brković pogađa za poravnanja rezultata.

U samom finišu utakmice, Mihaljević svojim drugim golom na utakmici donosi pobjedu gostima iz Dubrovnika i postavlja konačan rezultat utakmice FK Sloboda – NK GOŠK 2:3.

Nakon utakmice revijalnog karaktera, obje ekipe su uživale u druženju u kompleksu stadiona Tušanj u roštilj i ugodne razgovore praćenje lijepim sjećanjima – navedeno je u informaciji FK Sloboda.