Rukometaši Slobode u EHF European Cupu izvukli Team Klaksvik

Danas je se u Beču izvršeno žrijebanje parova 1. kola evropskih kupova, pa je tako i RK Sloboda saznala protivnika u European Cupu.

Tuzlaci su za protivnika dobili ekipu Team Klaksvika s Farskih Otoka.

Prva utakmica je na raspporedu 9./10. septembra u gostima, a uzvratna 16./17. septembra u tuzlanskom Mejdanu.

U slučaju prolaska u drugi krug, čemu se nadamo, Sloboda će igrati protiv višestrukog prvaka Izraela Maccabi Rishon LeZiona iz Rishon LeZiona, kluba u kojem igraju naši Gafar Hadžiomerović i Ivan Karačić.

Dva daleka i finansijski zahtjevna putovanja.

I ostali bh. klubovi u obje konkurencije danas su saznali protivnike u evropskim kupovima.

U ženskoj konkurenciji RK Hadžići će igrati protiv turske ekipe Konyaalti BSK. Prvi meč igra se u Hadžićima, a drugi u Turskoj. Vrijedi napomenuti da je Konyaalti BSK aktuelni osvajač EHF European Cupa.

ŽRK Borac Banja Luka će u prvom meču gostovati u Slovačkoj ekipi MKS Iuventa Michalovce, a isti tim će sedam dana kasnije dočekati u Banjaluci.

Aktuelni osvajač duple krune HŽRK Grude će u Nizozemsku, a rival će Gruđankama biti Westfriesland SEW. Prvi meč se igra u Nizozemskoj, a drugi u Grudama.

ŽRK Krivaja iz Zavidovića će u prvom meču dočekati Azeryol HC iz Azerbejdžana, a istom timu će gostovati sedam dana kasnije.

Prvi mečevi igraju se 23/24. septembra, a revanšu 30. septembra i 1. oktobra.

RK Leotar Trebinjejeće za rivala dobio ZRHK TENAX Dobele iz Latvije. Prvi meč je u gostima, a drugi na domaće terenu.

Treći je izvučen RK Vogošća, koji će u drugoj rundi igrati protiv ekipe KH Trepča s Kosova. Prvi meč igra se na Kosovu, a drugi u Vogošći.

Mečevi druge runde igraju se 14/15. oktobra, te 21/22. oktobra.