Širokom sigurna pobjeda u derbiju sa Slobodom

Košarkaši aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, Širokog, ostvarili su sigurnu pobjedu u derbiju 8. kola Lige BiH nad Slobodom rezultatom 82:60.

Široki je od početka do kraja imao prednost, a susret je odlučen u trećem periodu kada su gostujući igrači išli iz greške u grešku.

Prvi period okončan je neriješeno 19:17, a na veliki odmor su domaći otišli sa 43:35. Upravo brojka od 43 poena bila je kobna za Tuzlake. Kada su u trećem periodu stali na broj 43 uslijedile su lančane greške koje su uigrani i kvalitetni igrači prvaka BiH znalački iskažnjavali.

Upravo u trećem periodu je ostvarena i najveća razlika 23:13, a na utakmici su Širokobriježani išli i do 23.

Na kraju je konačan rezultat “tricom” postavio Haris Dedajić 82:60.

Mateo Drežnjak je postigao 23, Goran Filipović 15, Dario Drežnjak 14… Kod Slobode najefikasniji su bili Dejan Janjić sa 16, Fahrudin Manjgafić i Presslay sa po 10 poena.

Pred ogledalo nakon ove utakmice treba stati Amar Gegić, kao najveće pojačanje Slobode, koji je imao šut 2-10 ili +/- količnik -21, pa Miloš Grubor čak – 29 i Pressllay koji je imao solidan ofanzivan učinak, ali je u defanzivi pao na svim frontovima za+/- količnik -22.

Očito je da Slobodi trebaju nova pojačanja. Sloboda je igrala sa više energije, ali greške koje su pravili nisu više plod slučajnosti.