Slavko Petrović: Na Tušnju mi treba da se pitamo, nadam se bodovima protiv Mladosti

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u okviru fudbalske Premijer lige BiH, Sloboda na Tušnju dočekuje Mladost. Fudbaleri Slobode u subotu će od 14:30 sati na stadionu Tušanj ugostiti ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Tim povodom danas je održana press konferencija FK Sloboda na kojoj su novinarima obratili se trener Slavko Petrović i kapiten ekipe Perica Ivetić. „Iza nas je skoro šest sedmica priprema, 48 treninga i šest kontronih utakmica i mogu da kažem da su pripreme bile uspješne. Svi momci su zaista radili kvalitetno i to će biti jako bitno pred nastavak takmičenja. Posebno me raduje činjenica da u timu imam 12 fudbalera koji su ponikli ovdje u Slobodi od čega 11 igrača ima ispod 21 godine. Uz podršku uprave kvalitetno je odrađen i prelazni rok. Period koji nam dolazi biće jako težak jer pred nama je najmanje 16, a najviše 18 utakmica ako izborimo plasman u finale Kup-a“ – kazao je Petrović koji protiv Mladosti na raspolaganju zbog povreda neće imati Škahića i Mehmedagića.

“Za početak imamo Mladost koja je jako nezgodna i čvrsta ekipa. Oni su to pokazali i prošle godine, posebno dolaskom trenera Mulalića. Imaju strahovito dobru defanzivu i iz nje se stvara dobra kontra. Očekuje nas težak zadatak i kao što ćemo mi, i oni će nas pokušati iznenaditi, ali ja mislim da na našem terenu mi trebamo da se pitamo. Ekipa se osvježila poslije Turske, a reducirali smo i treninge proteklih dana”, naveo je Petrović, naglasivši na kraju kako se nada da će Sloboda osvojiti tri boda koja su joj veoma bitna. Kapiten Ivetić kazao je da novi igrači koji su stigli u Slobodu, ali i oni koji su se vratili u svoj nekadašnji klub na Tušnju, sada moraju dokazati zašto su ih “crveno-crni” angažovali. “Nadam se da ćemo u zajedničkoj snazi i podršci ostvariti što bolji rezultat, a to je opstanak u ligi, a nadati se i da ćemo kroz kup napraviti što bolji rezultat. U sutrašnju utakmicu moramo ući hladne glave i ostvariti pobjedu koja nas drži na odstojanju od Čelika nekih šest bodova”, kazao je Ivetić koji je pozvao navijače da u što većem broju sutra dođu na stadion i budu 12-ti igrač Slobodi.dosti-video/