Sloboda bolja od Lovćena

U okviru 20. kola ABA 2 lige Mejdan je ponudio pravi triler kroz cijelu utakmicu i dramu u završnici susreta između Slobode i gostiju, ekipe Lovćena, sa Cetinja. Još jedna utakmica gdje se pobjednik odlučivao na kraju susreta iako je naša ekipa imala vodstvo kroz sve četiri četvrtine. Ostvarena prednost u prvoj dovela je do blažeg pada u igri naših igrača u nastavku, a konačan rezultat glasio je 86:80 (31:16, 13:17, 20:20, 22:27).

Odličan posao i veliku prednost igrači Damira Mulaomerovića napravili su u prvoj četvrtini u kojoj su se ponajviše istakli Manjgafić, Grubor i Čampara. Iako su gosti ubacili u brzinu više, kroz cijeli nastavak, otpor u našim redovima pružao je Miloš Grubor koji sa svojih 26 poena i šest pogođenih trojki nije dozvolio da gosti ozbiljnije ugroze ostvarenu prednost.

Gosti su na kraju ipak stigli na svega tri razlike gdje se ponovno ukazao Grubor pogodivši trojku, a konačan rezultat postavio je McKnight s linije slobodnih bacanja. Veliki doprinos imali su Čampara i Rikić u ovoj pobjedi s po 16 poena. Igrači Lovćena bili su raspoloženi pa su imali četiri dvocifrena igrača od kojih je najkorisniji bio Allen s 19 poena.

Ekipa sada zauzima deveto mjesto ABA 2 lige, ali uz nepotpuno 20. kolo. Naše momke očekuju još dvije vezane utakmice u Mejdanu od kojih je prva sljedeća u nedjelju, 01.03.2020 kada ćemo u Mejdanu ugostiti Široki, a već u srijedu ABA 2 liga ponovno stiže u Tuzlu kada nam u goste stiže Rogaška.