Sloboda na Bilinom Polju mora ostvariti dobar rezultat

Narednog vikenda fudbaleri Slobode gostuju u Zenici gdje će na Stadionu Bilino Polje igrati utakmicu 6. kola BHT Premijer lige BiH protiv NK Čelik. Sloboda je utorak nastavila trenažni proces i započela pripreme za utakmicu protiv Čelika, a već u srijedu fudbaleri Slobode odigrat će kontrolnu utakmicu u Mramoru protiv NK Mramor.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, smatra da Sloboda mora prebolit poraz od aktulenog prvaka, dobro se pripremiti te u Zenici ostvariti pozitivan rezultat.

-Činjenica je da nakon dva domaća poraza od Radnika i Zrinjskog, dolazimo u poziciju kojom je, prema meni, utakmica protiv Čelika trenutak istine za ovu ekipu. Imamo mnogo složenu situaciju jer su Ćulum i Ignjatović dobili treći žuti karton, dakle isključujući i ja njih nemam na raspologanju protiv Čelika koji je u grčevitim problemima, ali koji je pobijedio Radnika 3:0 tako da nas očekuje vraški težak zadatak, kazao je Jagodić u razgovoru za klupsku internet stranicu te dodao da je njegovu ekipu čekao težak zadatak u Krupi i Vitezu, ali da su na kraju ostvarili pozitivan rezultat.