Sloboda na mini pripremama u Etno selu ˝Stanišići˝

Nogometaši Slobode otputovali su danas oko 11 sati na mini pripreme u Etno selo “Stanišići” kod Bijeljine. Po riječima trenera Husrefa Musemića, ekipa će u svojoj staroj pripremnoj bazi ostati do nedjelje. 

– Osjeti se psihički zamor kod pojedinih igrača i treba nam relaksacija uoči nastavka prvenstva. Mali pad forme ekipe sam očekivao, jer smo imali duge pripreme i težak raspored u prvenstvu, ali ne ovakav kakav je trenutno. Za mirniji rad i osvježenje odabrali smo mir i tišinu Etno sela “Stanišići” – izjavio je Musemić za Fenu.

S ekipom Slobode nisu otputovali igrači koji su pozvani u mladu reprezentaciju BiH: Kenan Pirić, Vladimir Grahovac, Asim Zec i Miljenko Govedarica.

Nakon povratka u Tuzlu, Sloboda će iduće srijede u Živinicama odigrati prijateljsku utakmicu s federalnim drugoligašem Slavenom u sklopu obilježavanja 80. godišnjice postojanja ovog kluba.

Narednu prvenstvenu utakmicu u okviru 8. kola Premijer lige BiH Tuzlaci će odigrati 11. septembra na Tušnju protiv ekipe Mladosti iz Doboj Kaknja.