Solidna predstava Slobode, Jagodić poručio: ,,Naplatiti trud sa priprema protiv Širokog Brijega”

Fudbaleri tuzlanske Slobode danas su u Mostaru odigrali pripremnu utakmicu sa ekipom aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog. Ova provjera je bila generalka za prvaka BiH pred utakmice sa slovenskim Mariborom, u drugom pretkolu Lige prvaka. Nakon velike greške golmana Kenana Pirića, Amer Ordagić pogađa za Slobodu.

U nastavku prvog poluvremena Zrinjski dolazi do nekoliko prilika, ali se na golu dobro pokazao mladi golman Azir Muminović. Do izjednačenja domaći stižu u 55. minuti. Veliku grešku golmana Adnana Hadžića koristi Nemanja Bilbija. Oduzeo mu je loptu, uposlio je Sašu Kajkuta, a iskusni napadač pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

“Moramo uzeti u obzir da je razlika temperatura u Mostaru danas i na Kupresu, više od 20 stepeni. Željeli smo pokazati svim navijačima koliko smo radili na pripremama, a smatram da utakmica protiv GOŠK-a koja nije odigrana je veliki nedostatak za ove pripreme”, rekao je Vlado Jagodić u razgovoru za Tuzlanski.ba. ,,Želim da svim igračima dam priliku, da u toku lige imam bar dvije alternative sa trenutnim timom, a naravno da imam još dvije želje na pozicijama na kojima osjetim određene nedostatke. Svjestan sam da je Premijer liga pred nama, a trud i rad sa priprema želimo naplatiti odmah u prvoj utakmici protiv Širokog Brijega”, završio je Jagodić.