Tuzla: IX Međunarodni kongres “Sport i zdravlje”

Ovogodišnji IX Međunarodni kongres “Sport i zdravlje”, koji organizuje Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, počet će u petak, 2. decembra sa početkom u 10 sati u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

Kongres se održava povodom obilježavanja 40 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli.

ix_medjunarodni_kongres_sport_i_zdravlje

Očekuje se više od 300 učesnika, a do sada je prijavljeno više od 50 naučnih i stručnih radova iz zemlje i inostranstva. Posebnu pažnju sportske javnosti i medija privlači učešće selektora rukometne reprezentacije gosp. Bilala Šumana, koji će biti specijalni gost i predavač na Kongresu.

I ove godine biće predstavljena značajna predavanja eminentnih profesora i istaknutih sportskih radnika, koji će govoriti o ulozi kineziološke edukacije u savremenom životu, značaju motoričkih aktivnosti djece predškolskog uzrast, značaju sporta u savremenom životu, modernim trenažnim tehnologijama, specifičnosti tjelesnog odgoja kod djece sa intelektualnim teškoćama, te individualnim programima adaptirane tjelesne aktivnosti za osobe sa posebnim potrebama…

IX Međunarodni kongres organizuje se u saradnji sa Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom, Pedagoškim zavodom TK- a, Društvom pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK-a i Rukometnim savezom BiH.