Upriličena svečana akademija povodom sto godina RSD Sloboda

Povodom 100 godina postojanja Radničko sportskog društva Sloboda u Narodnom pozorištu Tuzla upriličena je svečana akademija nakon čega organizovana ‘Crveno – crna noć’ u Kristalnoj dvorani hotela Tuzla gdje je proslavljen ovaj veliki jubilej kojim se mogu pohvaliti samo rijetki sportski kolektivi u regiji.

Ovo je jubilej koji treba da proslave svi oni koji Slobodu doživljavaju kao svoju, koji je vole, simpatiziraju, navijaju za Slobodu, koji joj pomažu, koji je podržavaju, poručili su iz RSD ‘Sloboda’.

Nekadašnji istaknuti sportsiti RSD ‘Sloboda’ kažu kako se nadaju da će ubrzo doći bolji dani za sport u našem gradu i da će opet sportisti Slobode kao nekada osvajati najsjajnija odličja i puniti vitrine peharima i priznanjima svojih klupskih prostorija ali puniti i Mejdan i Tušanj publikom i navijačima koji su evo već jedno stoljeće uz Slobodu.

“Sloboda je prepoznala ono što narod ovdje hoće i mi smo ostali na toj liniji. Sve generacije koje su rukovodile Slobodu uvijek su bile na pravoj strani uvijek su se borile za Slobodu, za istinu i za pravdu. Sloboda je dala veliki broj heroja, učesnika rata, boraca, veliki broj njih su dali svoj život braneći Slobodu. Iz Slobode je izašao veliki broj i poznatih sportista, učesnika Olimpijskih igara, europskih, svjetskih, mediteranskih prvenstava, i mnogih drugih, odakle su se mnogi vratili sa velikim značajnim priznanjima i medaljama”, rekao je Bahrija Tanović, predsjednik Skupštine RSD-a Sloboda.