Zilkić i Jagodić najavili pobjedu, jer u protivnom treba položiti račune za neuspjehe!

Nakon poraza od Zrinjskog na Tušnju, a onda i pobjede u test utakmici protiv Mramora, fudbaleri Slobode za vikend gostuju u Zenici kod ekipe Čelika i ta je utakmica na neki način “susret isitine” za tuzlanski tim.

Hoće li Tuzlaci poslije Bilinog Polja ostati u konkurenciji za Ligu 6 ili će početi razmišljati kako ostati u elitnom društvu, znat će se u nedjelju, kada se sastaju Čelik i Sloboda.

Ovo je možda i posljednja prilika za trenera Vladu Jagodića, koji u slučaju poraza teško da će nastaviti svoj posao na Tušnju. Puno obećanja, a malo realizacije, ukazuje da je upitan i “projekt” vezan za obilježavanje 100.godišnjice kluba, kada se na sva zvona poručivalo da će “crveno-crni” pokušati doći do svog prvog naslova prvaka u istoriji kluba.

Kako sada stvari stoje, do prve titule proteći će još dosta voda i proći dosta vremena.

Da li će “bogat” ugovor i dalje “štititi” Jagodića na poziciji trenera ili će on sam pokazati da je častan čovjek i da mu je važniji obraz od ugovora, te da treba napustiti kormilo ako izgube u Zenici, pitanja su na koja se čekaju odgovori.

Jagodić je na današnjoj konferenciji za novinare najavio “poziitivan rezultat”, a nagovijestio je da će neki igrači na treninge ići s juniorima ako nastave da pružaju igre kakve pružaju, odnosno, da se nsatvi serija loših rezultata.

Treba odmah reći da je te iste igrače u Slobodu doveo Jagodić, uz asistenciju klupske uprave, a da, kao što je rekao Sulejman Krpić, neki ne bi ni smjeli nositi dres Slobode prema onome kako se ponašaju na terenu.

Danas je i napadač Slobode Almedin Zilkić bio optimističan pred crveno-crni derbi koji se igra u nedjelju, 27. avgusta sa početkom u 17 sati.

– Mi u nedjelju nemamo prava na kiks protiv Čelika. Red je da pokažemo zašto nosimo dres Slobode i damo sve od sebe. Sigurno je da smo mi kvalitetnija ekipa, ali to moramo pokazati na terenu. Ne smije nam se desiti pristup kao protiv Zrinjskog jer zaista bili smo loši. Očekujem tri boda, i konačno izlazak iz krize rezultata – zaključio je Zilkić.

Čudno je da se nakon ovoliko utakmica tek sada spominje kako je “red pokazati zašto se nosi dres Slobode”, kao da to nije obaveza još od prve utakmice i na svakoj utakmici.

Na presicama se uvijek jedno priča, a na terenu drugo događa. Rezultati su očajni, ciljevi su sve dalje, Sloboda je sve niže. Pravdaju se i igrači i trener, pa se postavlja pitanje šta i kako rade na treninzima, “da li je mačku velika teleća glava”, kakve su im stvarne mogućnosti i jesu li svi odreda igrački i finansijski precijenjeni!?

Pokazat će Bilino Polje, slijedi “trenutak istine”!