Napušta li Tušanj: Stoper Slobode na meti prvaka BiH?

Iz Prve lige Federacije BiH je stekao status mladog reprezentativca BiH i nedavno je debitovao, te bio najmlađi Zmajić u trijumfu protiv Kipra

Fudbaleri Zrinjskog u rezultatskoj su krizi kakvoj nismo svjedočili protteklih godina na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Mostarci su u posljednjih sedam utakmica u Evropi i Premijer ligi BiH ostvarili samo dvije pobjede, uz tri poraza i dva remija. Alarmi su upaljeni, a ceh je platio trener Krunoslav Rendulić.

Hrvatski strateg smijenjen je prošlog petka, a ekipu će privremeno voditi Mario Ivanković. Uporedo sa potragom za trenerom Mostraci traže i “svježu krv”. Navodno, na meti Mostaraca je Nermin Mujkić, mladi stoper tuzlanske Slobode, koji je odigrao sjajnu polusezonu na Tušnju.

Iz Prve lige Federacije BiH je stekao status mladog reprezentativca BiH i nedavno je debitovao, te bio najmlađi Zmajić u trijumfu protiv Kipra u kvalifikacijama za EURO 2025. Prema podacima na Cometu, sa Slobodom ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Mujkić ima 19 godina, “zaštićeno” je godište i svakako da bi bio od koristi Plemićima. Posebno zbog činjenice da Mostarci u posljednje vrijeme imaju probleme sa stoperima.

Hrvoje Barišić je već duže vremena van stroja, a iskusni Slobodan Jakovljević ulazi u godine i teško može pratiti ubitačan ritam.

Zrinjski nema problem s tim da dovede igrača iz nižeg stepena takmičenja, a ljetos su iz Stupčanice angažovali Aldina Hrvanovića koji se ispostavio kao pun pogodak.