Holland Nordic Basketball: Dedajić i Omerović među najboljim igračima turnira

U prvoj utakmici na prestižnom međunarodnom Holland Nordic Basketball turniru U-18 juniorska ekipa Slobode je u konkurenciji ekipa do 21 godine igrala protiv češke ekipe BCM Orli Prostejov u kojoj je poražena rezultatom 59:53. Najefikasniji u našoj ekipi bili su Omerović sa 14 poena, Dedajić 12 (tri trojke), kao i Hodžić 12 poena.

Drugu utakmicu naši juniori su igrali protiv U-21 ekipe Young Rasta Dragons iz Quakenbruck (Njemačka), rezultat je na kraju glasio 61:53 za protivnike. Najefikasniji u ekipi su bili Dedajić i Omerović sa po 15 poena.

Ekipa do 14 godina je danas odigrala dvije utakmice i to prvu protiv ekipe OTB Oldenburg iz Njemačke u kojoj je poražena za 63:61, dok je drugu utakmicu rješila u svoju korist protiv BA RTC Noord iz Holandije rezultatom 65:57.

Podršku sa tribina našim igračima dao je i nekadašnji prvotimac Slobode, Muris Agić, koji kao košarkaški trener već deset godina radi u Holandiji. Poslednje dvije godine uspješno vodi ekipu Rotterdam Basketball iz Rotterdama.

Da se radi o jednom od najkvalitetnijih turnira u Evropu govori i organizacija trenerske klinike u sklopu turnira. Pet trenera će predavati na ovoj trenerskoj klinici: Jarno Voorintholt i Hein Gerd Triemstra iz Holandije, Neal Hopkins iz Engleske, Kestutis Naruseviciu iz Litvanije i naš trener Adnan Hodžić.

(OKK Sloboda)