Jovanović: Bosna je nepoznanica, ali bodovi su prioritet

U nedelju zvanično počinje novo košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine. U 1. kolu u Mejdanu sastaće se stari sportski rivali OKK Sloboda i Bosna Royal. U neko ljepše vrijeme bh. košarke ova dva tima igrala su neizvjesne utakmice koje su obično završavale na jednu loptu, a nema sumnje da će takav biti i susret u nedelju.

Jedan od najiskusnijih košarkaša u redovima Slobode Zlatko Jovanović za SportSport.ba iznio je svoja razmišljanja uoči nedjeljnog susreta.

“Dugo smo se spremali za ovo prvenstvo i željno iščekujemo njegov početak. Imali smo dosta prijateljskih utakmica i vidjelo se ono u čemu smo griješili i što ne smijemo raditi protiv Bosne u nedelju. Nova smo ekipa i trebaće vremena da se uigramo ali to ne može biti opravdanje u slučaju poraza. Ekipa Bosne je nepoznanica jer je dovedeno dosta novih košarkaša. Međutim mi kada izađemo u nedelju na parket moramo od prvog minuta biti skoncetrisani i borbeni, te zabilježiti pobjedu koja bi nam dosta značila pred nastavak sezone”, rekao je Jovanović.

Susret između Slobode i Bosne Royal na rasporedu je u nedjelju sa početkom od 19:30 sati.