Omerović: Kostić i Fatić redovno treniraju s juniorima Slobode

Donedavni prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Slobode, Nedim Omerović, od 14. januara preuzeo je rad s juniorima ekipe s Tušnja. Na njegovo mjesto u prvi tim imenovan je Nermin Mikica Hasić. Omerović je rekao da će prihvatiti bilokoji posao u klubu koju mu odrede, pa je tako svojski prionuo na posao treniranja budućih nada “crveno-crnih”.

Njima, kao i seniorima, za mjesec dana počinje drugi dio prvenstva u PL BiH, te se radi s puno ozbiljnosti i pažnje.

O tome kako radi i kakvo mišljenje o njemu imaju mladi igrači, najbolje svjedoči aplauz kojim su ispratili završetak treninga i razgovor s Omerovićem.

– Unatoč teškim vremenskim prilikama, radimo svaki dan i za sada sam veoma zadovoljan ozbiljnošću s kojima mladi igrači treniraju. Ovo je dobra generacija igrača – kaže za TuzlaL!VE.ba trener Omerović.

Nekolicina juniora priključena je prvom timu i nalaze se u Međugorju, a to su Uroš Đukić, Dino Hodžić, Muhamed Muratović, Amar Beganović i Edis Smajić.

Među juniorima su i dva „kažnjenika“, Ivan Kostić i Ivan Fatić, koji nisu otputovali s prvom ekipom Slobode na pripreme u Hercegovinu.

Njima je naloženo da treniraju s nadama Slobode sve dok su u klubu, odnosno dok s upravom ne riješe svoj trenutni status.

– Ne ulazim u razloge njihovog spora s klubom, ali moram reći da treniraju punom snagom i da izvršavaju sve što se od njih traži. Bit će za njih veliki minus ako prvenstvo počne, a oni ne budu igrali za prvu ekipu, bilo Slobode ili nekog drugog tima. Zato im savjetujem da se i sami potrude da što prije nađu rješenje koje je prihvatljivo i za njih i za Slobodu – napominje novi trener tuzlanskih juniora.

Uprava Slobode tvrdi da su sve obaveze prema Fatiću i Kostiću izmirene, dok oni tvrde da nisu primili sav novac koji im je obećan dok je predsjednik kluba bio Azmir Husić.

S druge strane, predsjednik UO Senad Mujkanović tvrdi da su ovoj dvojici igrača, kao i ostalima, izmirene obaveze do posljednje marke, upravo kako ne bi imali osnova da raskid ugovora traže erbitražom u NS BiH.

(mp, tl – Foto: Miroslav Petrović)