Preminuo Enes Salković Enko, jedan od najstarijih navijača Slobode

U Tuzli je sinoć oko 23 sata, u 83. godini, preminuo Enes Salković Enko, jedan od najstarijih navijača Fudbalskog kluba Sloboda. Svjedočio je svim utakmicama Slobode od svoje mladosti, od prvog, drugog i trećeg ulaska u Prvu ligu bivše zajedničke države, pa kroz nastupe u Kupu UEFA, Intertoto kupu i drugima.

Enes Enko Salković rijetko kada je propustio neku Slobodinu utakmicu, bez obzira na vremenske prilike, a i tada je zasigurno bio spriječen važnim životnim obavezama i problemima.

Aprila prošle godine, uoči utakmice Sloboda – Željezničar, navijači i uprava Slobode uručili su zahvalnice i poklone skupini starijih, najvjernijih navijača “crveno-crnih”, a među njima i Enesu Salkoviću, na što je bio ponosan.

Nije imao potomaka i Slobodina djeca bila su mu kao porodica. Bio im je vjeran, otkako je upoznao fudbal i Slobodu, pa sve do jučer. Znao je prepričavati detalje s važnih utakmica, još dok Sloboda nije bila u Prvoj ligi, a posebno s onih najbitnijih.

Klub čine igrači, treneri i ljudi koji ga vode, ali i navijači, posebno oni najvjerniji, koji s jednakom odanošću prate i pobjede i poraze. Enes Salković Enko jedan je od tih navijača, pa je i njegov odlazak u neki bolji svijet gubitak za sve, kako za porodicu i rodbinu, tako i za mnogobrojnu Slobodinu porodicu.

Dženaza će se obaviti u srijedu, 1. augusta, u 16.50 sati ispred Brđanske džamije u Tuzli.