Todorović: Naš cilj je Liga 6 i vjerujem da ćemo ga ostvariti

Nogometaši tuzlanske Slobode već se treći dan pripremaju na Kupresu, gdje trener Vlado Jagodić želi izbrusiti formu za start u novom šampionatu.U ekipi sa dosta neizvjesnom fizionomijom u odnosu na prošlu sezonu, jedna je pozicija “rezervisana”.

Darko Todorović, mladi reprezentativac BiH, nada je tuzlanskog, ali i bh. nogometa. Ponikao je na Tušnju, karijera je u usponu, a predstojeća sezona bi trebala za ovog igrača biti kruna dosadašnjeg nogometnog “obrazovanja”.”Očekujem da ću na poziciji desnog beka biti standardan. Vrijeme je da mlađi igrači dobiju pravu priliku i pokažu šta znaju i koliko mogu. Istina, dobijali su šansu i prošle sezone, ali ove bi trebali još više”, kaže Todorović za Fenu.

Tuzlaci su u minuloj sezoni prvenstvo završili na 5. poziciji. Todorović je upisao 16 nastupa, starter je bio na 12 utakmica. Postigao je jedan gol, uz 1.280 minuta provedenih na terenu.Sloboda je na poziciji desnog beka ostala bez Samira Efendića, ali procjena je da će Todorović u potpunosti ispuniti želje stručnog štaba na tom mjestu.

“Spreman sam i željan dokazivanja. Naš cilj ponovo je Liga 6 i vjerujem da ćemo ga ispuniti. Već u 1. kolu protiv Širokog Brijega očekujem povoljan rezultat”, izjavio je Todorović u razgovoru za Fenu.Prvu provjeru Sloboda će imati sutra, kada se na Kupresu sastaje sa povratnikom u Premijer ligu BiH, ekipom GOŠK-a iz Gabele.