Završen rukometni turnir u Tuzli: Dva naslova Slobodi, jedan Gračanici

Pobjedom ekipe Gračanice protiv živiničkog Konjuha 19:17 (7:6), u konkurenciji igrača rođenih 2000/2001. godine, u Tuzli je završen 3. međunarodni omladinski rukometni turnir, na kome je sudjelovalo oko 400 igrača iz deset klubova.

U ovoj kategoriji 3. mjesto pripalo je rukometašima tuzlanske Slobode.

Za najboljeg strijelca turnira za ovaj uzrast proglašen je Sead Demirović (Sloboda), najbolji golman je Adnan Bečić (Konjuh), dok je za najboljeg igrača proglašen Omer Mehmedović (Gračanica).

Tuzlaci su bili najuspješniji u dvije prepostale kategorije mlađih rukometaša.

U finalu igrača rođenih 2002/2003. godine Sloboda je pobijedila Slogu iz Doboja rezultatom 21:19 (8:11), dok je 3. mjesto zauzela ekipa Jedinstva iz Brčkog.

Najbolji strijelac tog dijela turnira je Malik Okanović (Sloboda), pehar za najboljeg golmana primio je Nikola Lazić (Sloga), dok je za najboljeg igrača proglašen njegov suigrač Miloš Trifunović.

U finalu rukometaša rođenih 2004/2005. godine Sloboda je pobijedila ekipu Gračanice rezultatom 22:14 (13:8), dok je bronzana medalja pripala igračima Radničkog iz Goražda.

Pehar za najboljeg strijelca u ovoj kategoriji igrača pripao je Denisu Mehmedoviću (Gračanica), najbolji golman je Ismar Omić (Sloboda), a igrač turnira Eldin Vuković (Sloboda).

Na turniru u mini-rukometu trijumfovala je ekipa Bijeljine pobjedom protiv Žepča 10:5, dok je 3. mjesto zauzela prva ekipa Sloboda-Jedinstvo (Tuzla).

Trodnevni turnir vrlo dobro je organizovan za što najveće zasluge pripadaju trenerima Škole rukometa Sloboda, domaćinu takmičenja, održanom na terenima sa umjetnom travom stadiona Tušanj i dvorani Mejdan.