Aid Berbić pružio podršku Studentu: Ovo je sjajna tuzlanska priča

Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda pred utakmicu Kupa BiH sa Studentom, pružio je riječi podrške mlađem tuzlanskom klubu:

“Napokon Tuzla je dobila jednu košarkašku ekipu koja sigurno ima prosperitet da postane neko u bh. košarci. Ovo je ujedno i otvaranje pozitivne priče saradnje između Slobode i Studenta. U proteklom vremenu bilo je puno priča da li smo mi konkurenti i stvara neki rivalitet. Ovo ja smatram jednom pozitivnom stvari koja se dešava i Tuzla zaslužuje drugi košarkaški klub. Pogotovo što klub nosi naziv Student i okuplja mlade ljude. Nadam se da ćemo dobiti i u dogledno vrijeme i sportske rivale. Želimo poručiti da mi nismo konkurenti sem na terenu. Ovo je jedna tuzlanska priča, da animiramo što više mladih ljudi i uvedemo u ovaj sport. Rezultat je sutra u drugom planu. Sloboda će u punom kapacitetu stati uz Student, pružam punu podršku ovoj priči”

Predsjednik Berbić je istakao koliko košarka znači Tuzli:

“Znamo svi šta znači košarka za Tuzlu, dokaz je da su i kapiteni reprezentacije BiH iz Tuzle iz ovog kluba, tako da i ova priča pokazuje koliko košarka znači za Tuzlu”, izjavio je Berbić.

Utakmica se igra u četvrtak u 19 sati.

N.S.