Alen Brčaninović: Duša me boli kad ne mogu pomoći ekipi!

U trenutku kada su najavili pohod nove, podmlađene ekipe ka vrhu bh rukometa, Stručni štab Sloboda Solane suočio se sa serijom ozljeda igrača. Već protiv Zrinjskog ostali su bez Eldina Hajdarevića i Jasmina Kavazovića, a onda sredinom drugog poluvremena te utakmice, dogodilo se ono što je malo ko mogao pretpostaviti. Ozlijedio se Alen Brčaninović, prvi strijelac i “kičma” igre Solara.

Stradalo je koljeno. U prvi mah se nije činilo da je teža ozljeda. A onda je na pregledu kod ortopeda dr. Hajre Kačara naloženo mirovanje i pregled magnetnom rezonancom da bi se vidjelo koliko je ozljeda teška. Brčaninovića nije bilo protiv Maglaja, a ni protiv Izviđača minule srijede u Mejdanu. Bio je u publici.

– Koljeno je loše. Sporo se oporavljam. Čekam uputnicu za magnetnu rezonancu pa ću nakon “snimanja” znatio koliko je ozljeda ozbiljna – kaže Alen Brčaninović prilikom večerašnjeg razgovora.

Utakmicu s Izviđačem i težak poraz suigrača pratio je s tribina.

– Duša me boli kad gledam  utakmicus tribina, a ne mogu pomoći svojoj ekipi. Zato se nadam da ću se uskoro oporaviti i pomoći suigračima u borbi za bodove.

Sloboda Solana je doživjela neugodan poraz protiv ljubuških Skauta, koji do sada imaju stopostotan učinak u ligi. Kakva je atmosfera u redovima Solara poslije poraza od Izviđača?

– Bio sam sinoć na treningu i atmosfera nije narušena. Momci su svjesni situacije, jer bez Hajdarevića i mene nije se moglo ništa osim poraza ni očekivati.

To je dobro, jer je ovog vikenda pauza, a naredne subote, 3. oktobra, Solari gostuju kod novajlije Krajine iz Cazina.

– Da, slijedeće subote je dvoboj sa Krajinom, to je za momke važan duel. Nadam se najboljem – zaključio je Alen Brčaninović.

I mi se nadamo da će s njegovim koljenom uskoro biti sve u redu. (tuzlalive.ba)