Alen Brčaninović uskoro ide na operaciju kod dr. Nemeca

Alen Brčaninović i definitivno je okončao ovogodišnju rukometnu premijerligašku sezonu. I to poslije odigranih samo 47. minuta u 1. kolu protiv Zrinjskog. Solari su pobijedili, ali je Alen Brčaninović napustio parket Mejdana zbog ozljede, a do tada je postigao 8 golova.

Ljekari su poslije ustanovili ozljedu oba koljena. Početkom novembra Brčaninović ide na operaciju u Opatiju.

– Tačno je, operacija je zakazana 3. novembra na renomiranoj klinici “Nemec” u Opatiji – rekao je za portal TuzlaL!VE.ba Alen Brčaninović, iskoristivši priliku da se zahvali članovima Uprave Sloboda Solane, koji su sve uradili da ubrzo poslije povrede ode na pregled i dogovori dalji tretman.

Oni su, kaže,  zaslužni što mu je brzo dogovorena operacija na najboljoj klinici na Balkanu kada je riječ o ozljedama ove vrste.

– Magnetna rezonanca pokazala je da su mi pokidani prednji križni ligamenti, te oštećena oba meniskusa i zadnji križni ligamenti. Sama operacija košta oko 1.500 eura – izjavio je Brčaninović.

Ukoliko operacija prođe u najboljem redu, a tome se Brčaninović, uprava kluba kao i svi ljubitelji rukometa nadaju, popularni Brčo bi se, nakon poduže terapije, rukometu mogao vratiti za sedam – osam mjeseci. Tada će prvenstvo BiH već biti završeno, ali slijedi novo.

Na utakmici Sloboda Solana – Bosna Centrotrans Brčaninović je bio u gledalištu i na svoj način doživio je drugu pobjedu Solara u prvenstvu.

– Drago mi je što se ekipa i bez mene vraća na pobjednički kolosijek. Pokazali su da imaju karakter i da imaju snage da se dignu nakon raznoraznih kritika zbog pet uzastopnih poraza. Vjerujem u to da će do kraja polusezone skupiti najmanje još 12 bodova kako bi pauzu dočekali u dobrom raspoloženju, a potom  konsolidovali svoje redove za nastavak prvenstva – poručio je Brčaninović.

U ime svih ljubiteljasporta u Tuzli i šire, Alenu Brčaninoviću želimo uspješnu operaciju i što brži oporavak i povratak na rukometna borilišta. (mp, tl)