Borbeno protiv bordo tima

U taboru Crveno – crnih polako raste uzbuđenju uoči velikog derbija i gostovanja kod aktuelnog prvaka BiH. Sarajevo je na svom terenu favorit, no daleko od toga da naši prvotimci nemaju šansi na stadionu “Asim Ferhatović – Hase”. Bordo ekipa nije toliko dominantna kao prošle sezone, a u goste im dolazi tim sa glavom, repom i srcem. Ekipa u kojoj vlada fenomenalna atmosfera gdje svi dišu kao jedan.

“Idemo tamo da igramo našu utakmicu, mušku, borbenu, pa šta bude. Vjerujem da će biti dobra utakmica za publiku i nadam se da ćemo ostvariti što bolji rezultat. Vjerujem da Sarajevo neće srljati, jer ih možemo vrlo lako kazniti”, poručuje Nemanja Stjepanović, neumorna radilica na sredini terena koji će u nedjelju sigurno imati mnogo posla u borbi sa veznjacima Sarajeva.

“Znamo da su sada malo pod pritiskom zbog izgubljene utakmice u prošlom kolu, ali oni imaju kvalitetnu ekipu. Očekujem dobru partiju na obje strane. Idemo u Sarajevo da odigramo što bolje. Nadam se da ćemo izgurati do kraja dobro i da ćemo ostati na prvom mjestu”, mišljenja je Sulejman Krpić, naš napadač koji je u posljednja dva kola tresao mreže Drine i Travnika. Ukoliko dobije priliku od Musemića sigurno će biti velika opsanost po gol svog bivšeg kluba.

Zajednički stav Crveno – crnih je da na Koševu trebaju igrati svoju igru. Biti strpljivi, borbeni, maksimalno angažovani i koncentrisani u svim situacijama. Naš tim je do sada pokazao da je na svako gostovanje putovao da se nadigrava sa protivnikom i tako će biti i u nedjelju. Uz sigurno sjajan fudbalski ambijent olimpijskog stadiona, te podršku armije naših navijača, serija nepobjedivosti se može nastaviti.

Dodajmo da će Crveno – crni danas raditi posljednji trening na Tušnju. Već sutra putuju za Vogošću gdje su u planu posljednje pripreme za nedjeljni derbi.