Dva državna dvoranska seniorska rekorda za članove AK „Sloboda Tehnograd”

Takmičarska 2022 godina, u kojoj Atletski klub „Sloboda Tehnograd” slavi veliki Jubilej „75 GODINA” jučer, je u Zagrebu na dvoranskom takmičenju „Otvoreno prvenstvo grada Zagreba” ispisana atletska priča postavljanjem dva nova državna seniorska dvoranska rekorda.

U finalnoj trci na 60 m od 6 takmičara trojica su bili članovi AK „Sloboda Tehnograd”.

Tuzlarije
Hajrudin Vejzović je osvojivši 1. mjesto u disciplini 60 m istrčao novi seniorski državni dvoranski rekord u vremenu 6.81 s . Bronzanu medaljom okitio se Edhem Vikalo istrčavši rezultat 6:90, dok je Omar Džanić zauzeo 5. mjesto sa rezultatom 7:01 istrčavši svoje najbolje vrijeme.

Drugi državni rekord za članove AK „Sloboda Tehnograd” ostvaren je u disciplini 4×200 m, istrčavši rezutat 1:32,85 s u sastavu Omar Džanić, Edhem Vikalo, Bakir Musić i Hajrudin Vejzović.

Izvanredan nastup u Zagrebu krunisao je i Adi Nurkanović koji je u trci na 3000 m osvojio 4 mjesto sa rezultatom 9:05,31 ispunivši normu za nastup na Prvenstvu Balkana za juniore koje će se 12 februara održati u Beogradu.

Tuzlarije
Već narednog vikenda naši takmičari-ke će nastupiti na Federalnom prvenstvu za seniore-ke, juniore-ke i mladje juniore-ke u Sarajevu, te Otvorenom prvenstvu Srbije za juniore u Beogradu.