IN MEMORIAM: Fadil Fejzić-Lepina

Od posljedica srčanog udara u 69. godini preminuo je Fadil Fejzić zvani Lepina. Tuzli i navijačima crveno-crnih Lepina je bio dobro poznato lice.

Veliki sportski navijač uvijek se mogao zateći na svim utakmicama Slobode, a širi krug ljudi u gradu ga poznaje kao kultnog uličnog prodavca novina.

U vožnji gradom mogli ste ga zateći na „Južnoj magistrali“, ali nama je ostao duboko u sjećanju po svojim pozicijama na utakmicama Slobode. Imao je svoje mjesto na Tušnju, a u Mejdanu je uvijek bio jedan od najglasnijih. Prvi red ispod koša bio je njegov, prepoznatljivo za prave ljubitelje košarke u Tuzli.

Fadil je bio strastven navijač po čemu ga pamte i brojne generacije. Njegova krv je bila crveno-crna, sportske kolektive RSD-a uvijek je vjerno pratio i bespoštedno podržavao. Također, popularni Lepina bio je član navijačkih udruženja, okupljao se sa simpatizerima i jednostavno živio Slobodu. Za kolege sa utakmica, ali i ostale građane, sigurno će ostati zapamćen kao jedan od zaštitnih znakova grada soli.

Veliko hvala i dubok naklon za sve godine provedene uz Slobodu!