Jagodić analizirao treći poraz: Čovjek sam od krvi i mesa i ne mogu više trpiti određene stvari (video)

Treći ovosezonski, a drugi domaći poraz u sezoni fudbaleri Slobode doživjeli su u nedjelju protiv Zrinjskog.  Sloboda je pružila lošu partiju, Zrinjski odigrao odlično, iskoristio sve slabosti Tuzlaka i na kraju zasluženo odnio bodove pod Bijeli Brijeg.

– Poraz nam je došao u nevrijeme. Prije derbija smo napravili dobru uvertiru. Kad smo trebali ovjeriti četiri boda, desilo nam se da nam gost bude Zrinjski. Oni su možda odigrali i najbolju utakmicu u prvih pet kola. Da bi on odigrao dobro i mi smo im to omogućili. U svakom slučaju težak poraz, zato što je došao u vrijeme kad je trebalo ekipa da se potpuno ustabili na psihološkom i taktičkom planu – kazao je Jagodić u razgovoru za Sloboda TV.

Tuzlaci smatraju da su protiv Zrinjskog oštećeni. U 20. minuti je Sulejman Krpić oboren u šesnaestercu Plemića, ali se sudija Edin Jakupović oglušio.

– Kad znamo da igramo protiv Zrinjskog, jedan detalj može odlučiti utakmicu. Ja nemam pravo na takvo nešto, ali iskreno, čovjek sam od krvi i mesa i ne mogu više trpiti određene stvari. Ko god misli da bi bio isti tok utakmice, da je u 20. minuti neko postupio na način kako treba po pravilima igre da postupi. Posljednji igrač odbrane je povukao našeg igrača rukom za rame, oborio ga na zemlju, lopta je padala ispred našeg igrača. To je posljednji igrač odbrane. Ne samo da je trebao biti dosuđen penal, već je igrač Zrinjskog trebao dobiti crveni karton – rekao je Jagodić.

– Mislim da je to bitan momenat. Zašto sam rekao da ne mogu više preći preko takvih stvari? Nama se u prvih pet kola dešava dosta čudnih stvari po pitanju gospode koju neću da spominjem. To mnogo ovisi o toku utakmice, to mnogo ovisi o psihologiji igrača – dodaje Jagodić.

Kompletan razgovor sa trenerom Slobode pogledajte u nastavku.