Jasenko Elezović predstavio rad RSD Sloboda Ministarstvu za kulturu, sport i mlade

Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović održala je sastanak sa generalnim sekretarom Radničkog sportskog društva “Sloboda” Tuzla,  Jasenkom Elezovićem.

Na sastanku se razgovaralo o važnosti sportskog društva Sloboda kako za grad Tuzla, tako i za Bosnu i Hercegovinu. Saradnja Ministarstva i sportskog društva od posebne je važnosti za razvoj i unapređenje sporta na našem kantonu, ali i šire. O uspješnosti ovog sportskog društva govori i činjenica da RSD Sloboda je iznjedrilo 16 olimpijaca, članova Olimpijskih timova ex Jugoslavije i Bosne i Hercegovine. Velika čast Društva jeste da su Mirza Delibašić (sportista stoljeća BiH) i Zlatan Saračević (sportista stoljeća grada Tuzla) članovi Slobodine porodice.

Društvo broji 13 sportskih kolektiva i muzičku sekciju – tamburaški orkestar. Najveće, najstarije i najmasovnije je sportsko društvo u Bosni i Hercegovini, broj preko 2000 članova, baštini i sport i kulturu i historiju.

Uz Real Madrid, Barcelonu i Bayern, Sloboda predstavlja jedno od najstarijih sportskih društava. Radničko sportsko društvo Sloboda otvorilo je i Kuću sporta prošle godine, koja je jedina u Bosni i Hercegovini, a za čiji rad je Vlada Tuzlanskog kantona odvojila sredstva.