Kuglaši Slobode u derbiju kola visoko porazili ekipu Ade

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 7.kola Premijer lige BiH u kuglanju.

Ekipe iz gornjeg dijela tabele su ostvarile pobjede. Rudar Prijedor je slavio u Mostaru sa 5:3. Posušje je bilo bolje od Borca 7:1, Borac je jedina ekipa
bez bodova u 8 odigranih kola. Mineral je savladao Zrinjski iz Mostara 6:2 i zadržao priljkučak za vrh tabele. Rudar Kakanj je na gostovanju teškom mukom savladao Kozaru najviše zahvaljujući fenomenalnom Muameru Bešiću koji je oborio svoj lični rekord sa 689 oborenih čunjeva a ovo je sigurno jedan od najboljih rezultata svih vremena u Premijer ligi ako ne i najbolji. Rad je u Brčkom savladao Zrinski Ljubače- Bistaarac sa 6:2 i to velikim preokretom. Zrinski je vodio tokom cijelog meča da bi u zadnjem setu izgubio svu stećenu prednost i pobjedu prepustio ekipi Rada. Sloboda je u derbiju kola sa visokih 7:1 slavila protiv Ade i ostala na samo bod zaostatka od vodećeg dvojca.

Da će derbi utakmica između Slobode i Ade biti jednosmijerna ulica moglo se naslutiti nakon prvog bloka. Naime Sloboda je na krilima Samira Jogunčića koji je izvrsnom igrom sa 597 oborenih čunjeva ponio epitet najboljeg igrača na utakmici savladavši reprezentativca BiH Dragana Šukala 551 kojem nije prepustio ni jedan set poen.

U drugom okršaju velika borba se vodila između Midhata Jogunčića 568 i Vladimira Ramića 544 ali je igrač Slobode u zadnjem čišćenju napravio veliku razliku i donio veliko vodstvo od 2:0 i prednost od 70 čunjeva za Slobodu. U drugom bloku za Adu je nastupio drugi reprezentativac BiH Nemanja Galić 579 koji je sigurnom igrom
savladao neprepoznatljivog Mirzu Nezirovića 509 kojem nista nije polazilo za rukom. U drugom duelu Mirsad Jogunčić 533 je poslije gubitka prva 2 seta zaigrao mnogo bolje i u naredna dva pobjedio Bojana Novakovića 494 koji je izuzetno loše odigrao drugi dio ovog meča.

U trećem bloku slobodinim reprezentativcima nije bilo teško da utakmicu sigurno privedu kraju. Nermin Kasumović 559 je savladao kombinaciju Boris Novaković/Pavle Paštar 513 a Senad Jogunčić 589 je bio bolji od Dražena Košpića 544.

Naredni meč kuglaši slobode igraju u Kaknju protiv domaćeg Rudara