Malkočević: Napravili smo uspjeh ravan čudu

Selektor kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević nije krio zadovoljstvo nakon plasmana na evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina. Kadeti BiH danas su poraženi od Engleske s 1:0 ali su zadržali drugo mjesto u grupi i plasirali se među 16 najboljih selekcija Evrope.

– Napravili smo zaista ogroman uspjeh, ravan čudu. Igrali smo protiv veoma kvalitetnih ekipa u teškoj grupi. Pokazali smo da ovdje itekako ima talenta. Treba samo ulagati u sport i rezultati će doći. Bilo je puno kombinacija pred ovaj meč, ali mi smo morali da se koncentrišemo na sebe. Englezi su danas imali veći posjed lopte, ali mi smo dobro stajali na terenu i uspjeli se odbraniti. Ni taj primljeni pogodak nas nije omeo i nastavili smo da igramo staloženo protiv možda i najbolje evropske ekipe u ovom uzrastu. Sve čestitke igračima i kolegama iz stručnog štaba. Zasluženo sa Engleskom idemo na evropsko prvenstvo – kazao je Malkočević za službenu internet stranicu Nogometnog saveza BiH.

Pohvalio je i uslove koje je bh. tim imao u Etno selu Stanišići.

– Posebno želim da zahvalim domaćinima koji su nam bili na raspolaganju sve vrijeme boravka u Stanišićima. Imali smo vrhunske uslove za rad. Moramo pohvaliti i atmosferu na tribinama, jer momci su u sva tri susreta imali veliku podršku publike – naglasio je selektor bh. tima.

Evropsko prvenstvo bit će održano u maju u Hrvatskoj, a žrijebanje grupa je 3. aprila u Zagrebu.

Na EP su se plasirali: Bosna i Hercegovina, Engleska, Farska Ostrva, Francuska, Njemačka, Mađarska, Italija, Holandija, Norveška, Irska, Škotska, Srbija, Španija, Turska, Ukrajina i domaćin Hrvatska.