Marko Rikalo za Kameleon: Vrijeme je za prvi poraz Zrinjskog!

Poslije dobrog otvaranja sezone i tri vezane pobjede u domaćem prvenstvu, košarkaši tuzlanske Slobode doživjeli su prošlog vikenda i prvi poraz. Kakanj je bio bolji na svom parketu i slavio sa 90:78.

Jedan od igrača koji ove godine nosi igru Slobode, Marko Rikalo, igra u vrhunskoj formi. O tome svjedoči i statistika, a zanimljivo je da je protiv Širokog ovaj Trebinjac imao stopostotan učinak u šutu.

“Napredovao sam mnogo u svim segmentima košarkaške igre. Za ovih godinu dana u Slobodi naučio sam šta zaista znači pozicija playmakera, da to nije samo organizacija, prijenos lopte i postavljanje napada, već nešto sasvim drugo jer moraš razmišljati o milion stvari na terenu, o svojim igračima, rezultatu, ritmu i tempu igre… Sve to ove sezone primjenjujem, daje nekog efekta i igramo bolje”, priznao je Marko Rikalo u razgovoru za Kameleon.

Tuzlaci nemaju vremena za predah, jer već za vikend igraju derbi utakmicu protiv Zrinjskog iz Mostara, do sada jedine neporažene ekipe u Ligi 11 BiH.

“U najboljoj su formi. Igraju dobro i u ABA II ligi. Kada pogledate njihovu prvu petorku, može se zaključiti da su veoma iskusna i ozbiljna ekipa. Imate tu Šutala, Princa, Brummita, neka pojačanja iz Crne Gore… Napravili su tim da igraju na dva fronta, mislim da su zaslužili jedan respekt i sigurno da su favoriti u ovom susretu. Ipak, mi igramo pred našim navijačima i uz naše zalaganje i borbenost, doći će i pobjeda. Vrijeme je za prvi poraz Zrinjskog”, optimističan je Rikalo.

Inače, utakmica između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu, 18. novembra 2017. godine sa početkom u 19.00 sati. Susret je u Velikoj dvorani Mejdan.