Odbojka: Finiš priprema za prvenstvo, start u Gradačcu!

Za manje od deset dana počinje prvenstvo odbojkašica. Tuzlanska Sloboda startuje 2. ili 3. oktobra u Gradačcu protiv jake ekipe – Kule Gradačac. Tuzlanska publika svoje odbojkašice vidjet će sedam dana poslije u 2. kolu, kada u Mejdan dolazi Modriča. Nakon toga slijedi gostovanje kod Radnika u Bijeljini, pa onda dvoboj u Tuzli protiv neugodnih Bišćanki.

– Pripreme za start prvenstva odvijaju se jako dobro. Trenira se kao nikad do sada, jer su djevojke izuzetno mlade i neiskustvo ćemo morati kompenzirati snagom – kaže trener Slobode Almir Žilić.

Za sada je Sloboda odigrala tri pripremne utakmice. Od juniorske reprezentacije BiH, koja se pripremala za Balkanijadu, Tuzlanke su poražene 3:1, od Dervente 3:2, dok su pobijedile Gračanicu 3:0. Rezultati su manje bitni, važno je da se ekipa prilično uigrala, jer je dosta mladih i novih igračica.

– Radimo dva puta dnevno izuzetno jakim tempom. Napredak kod svih je očiogledan, ali moram reći da Berina Kantić grabi krupnim koracima prema vrhunskoj karijeri. Tu je i Nedima Kamberović koju ne smijemo zaboraviti.

S kakvim ambicijama Tuzlanke počinju treću premijerligašku sezonu? Žilić je rekao da je to plasman u play-off. Dvije su igračice otišle iz Slobode, Sanja Kojić – Đurić i Dajana Kešina. Ekipa je doživjela osjetnu transformaciju.

– Spremamo i jedno pojačanje, a radi se o izuzetno zvučnom imenu, ali neka to ostane kao iznenađenje za javnost. Sasvim sigurno ćemo biti nezgodan protivnik svim ekipama u Premijer ligi – najavio je Žilić.

Novost je da od ove sezone žensku ekipu “prate” i odbojkaši Slobode, koji će startovati uskoro u Superligi Federacije BiH.