Rukomet: Hamzabegović se vratio u Slobodu, nesporazumi zaboravljeni

Nakon pola godine igranja za RK Gradačac, Harun Hamzabegović (24) vratio se u tuzlansku Slobodu, objavljeno je na FB stranici kluba.

Hamzabegović je nakon jednogodišnje pauze, u julu prošle godine potpisao ugovor s  ekipom Gradačca, aktuelnim liderom Prve federalne lige, ali se pola godine prije isteka ugovora ponovo obreo u redovima osvajača Kupa BiH.

Objasnio je zbog čega se vratio u klub s kojim se svojevremeno rastao na obostrano nezadovoljstvo. U Slobodi su mu zamjerili zbog nekih izjava u štampi i skoro godinu mu nisu dali ispisnicu za prelazak u drugi klub.

– Zbog privatnih i školskih obaveza vratio sam se u Tuzlu. Našao sam zajednički jezik sa ljudima iz RK Sloboda i nadam se da ću svojim igrama doprinijeti odbrani naslova osvajača Kupa BiH. Većinu igrača poznajem od ranije i nadam se da ću se veoma brzo uklopiti u ekipu. Upravi i suigračima iz RK Gradačac zahvalan sam na svemu što sam doživio u tom klubu. Želim im mnogo sreće u nastavku prvenstva i u borbi za ulazak u viši rang – izjavio je Hamzabegović.

Očito su raniji nesporazumi zaboravljeni i Hamzabegović se, sada na obostrano zadovoljstvo, priključio pripremama Slobode za drugi dio šampionata.