Sloboda pobijedila Široki, odluka o finalisti na Pecari

Košarkaši tuzlanske Slobode pobijedili su Široki u revanš susretu polufinalne serije play-offa. Večeras je u Mejdanu bilo 82:72.

Ovom pobjedom Sloboda se izborila za majstoricu na Pecari. Tuzlaci su vodili većim dijelom utakmice, imali i dvocifrenu prednost, a zahvaljujući poenima Harisa Dedajića u posljednji period su ušli sa +10.

Odmah na početku posljednjeg perioda Danilo Šibalić je postigao trojku i odveo Slobodu na +13. Ipak do kraja Širokobriježani se nisu predavali. Gosti su spustili na 69:61, a potom nisu realizovali dva napada.

No i Sloboda ne koristi svoje napade, pa je rezultat 69:61 ostao na semfaru i u tim trenucima se faktički utakmica i lomila. Na 69:63 je smanjio Čolan, a Tomić promašuje naredni napad.

Drežnjak je na liniji za slobodna bacanja na 4:24 prije kraja. Polovično je uspješan, pa Široki smanjuje na 69:64.

Ukazao se tada Milivoje Božović, koji postiže trojku za 72:64, a trener Danijel Jusup traži time-out. Dvocifrenu prednost Slobodi vraća Božović 74:64 svojim 15 poenom. Čolak je na -7 spustio trojkom iz kornera, ali je i Šibalić s druge strane precizan za 77:67…

Na 77:69 time-out je zatražio Josip Pandža. A onda na scenu stupa Božović. Nova trojka za 80:69 i tu je priči bio kraj.

U redovima pobjednika najbolji su bili Zlatko Jovanović sa 22 poena i Milivoje Božović sa 2o poena, dok je deset dodao Haris Dedajić. Jure Zubac je u poraženoj ekipi ubacio 14 poena, a Goran Filipović i Dario Drežnjak dodali su po deset.