Sloboda poražena u Mostaru, Zrinjski odbranio titulu, poraz Sarajeva i pobjeda Želje

Odigrano je posljednje kolo Lige za prvaka u ovosezonskom izdanju nogometnog prvenstva BiH. Šampionska titula završila je ponovo u Mostaru, Pod Bijelim brijegom u rukama igrača Zrinjskog. Svi susreti počeli su 17 sati, i nakon prvih 45 minuta bilo je jasno da neće biti velike drame kada je novi šampion u pitanju.

U posljednjem kolu Lige za prvaka u Mostaru sastali su se nogometaši Zrinjskog i Slobode iz Tuzle i nakon 45 minuta Zrinjski je vodio s 2:0. Oba gola za domaće postigao je Bilbija, prvo u 11. a potom u 42. minutu utakmice. Mešanović je u nastavku zabio i treći gola za domaće u 59. minutu, i tako postavio konačan rezultat utamice .

Nakon prvog dijela, Željo je gubio od Radnika na Grbavici. Radnik je poveo golom Pece u 15. minutu. Ipak, u 57. minutu Lendrić je poravnao na 1:1, a u sudačkoj nadoknadi vremena Zakarić je zabio za potpuno preokret i pobjedu na oproštaju od publike na Grbavici. Krupa i Sarajevo prvi dio utakmice odigrali su bez golova. Domaći su poveli 1:0 u 55. minutu. Ispostavilo se to i konačnim rezultatom.

(Tuzlanski.ba)