Trojica fudbalera Slobode na spisku selektora Starčevića

U Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Zenici od 22. do 27. juna održat će se kamp za mlade (U-21) reprezentativce Bosne i Hercegovine, koji nastupaju u bh. klubovima.

Radi pandemije koronavirusa novi stručni štab U-21 nacionalnog tima BiH predvođen selektorom Slobodanom Starčevićem tek će sada imati prvu reprezentativnu akciju.

„Nažalost, ovo nije takmičarsko okupljanje, ali svejedno će nam mnogo značiti i bitno je da krenemo sa radom. Bit će ovo prilika da se i mi u stručnom štabu međusobno još bolje upoznamo, ali i da sa igračima iz Premijer lige BiH napravimo pozitivnu atmosferu. Nismo odustali od borbe za plasman na EURO i već sada krećemo sa pripremama za obaveze koje nas očekuju kasnije u kvalifikacijama“, izjavio je Starčević, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naglasio je da su poduzete sve mjere u skladu sa zdravstveno-epidemiološkim procedurama za nesmetan rad igrača u zeničkom Trening kampu. Selektor je još istakao da je sa saradnicima i igračima održavao kontakte u prethodnom periodu.

„Bili smo u kontaktu sa igračima i tokom pandemije. U skladu sa mogućnostima svi su bili aktivni, a već neko vrijeme su u trenažnom procesu u svojim klubovima. Vjerujem da će biti u dobroj formi kad na red dođu kvalifikacione utakmice“, rekao je Starčević.

Na spisku selektora Starčevića za predstojeće okupljanje nalazi se 22 igrača.

To su: Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Rijad Sadiku (Mladost), Halid Šabanović (Sarajevo), Đorđe Milojević (Borac), Selmir Pidro (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Sarajevo), Gabrijel Čoko (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Čelik), Armin Hodžić (Sloboda), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Petar Bojo (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Sarajevo), Saša Maksimović (Sloboda), Jovan Motika (Radnik), Vladan Danilović (Borac), Mateo Marić (Široki Brijeg), Kristijan Stanić (Zrinjski), Stipe Jurić (Široki Brijeg) i Jovo Lukić (Krupa).